Årsfesten 2015 - Foto
Årsfesten 2015

Årsfesten 2015

Årsfest med vemod,
inspirasjon og visjoner

Vemod og visjoner gikk hånd i hånd under årsfesten 2015.
Fra veggen kikker Otto (1927-2014) ned på Paal og 180 medarbeidere som minnes ham med ett minutts stående stillhet. Det er vi, Hennig-Olsen-familien, som skal fortsette å drive livsverket hans videre. Otto er død, men OTTO-verdiene lever; Offensiv, Troverdig, Trivelig og Ordentlig lyder skriften på veggen.
Paals gjennomgang av erfaringene fra 2014 og forventningene til 2015 viser at ikke bare verdiene lever. Visjonen er fortsatt å produsere kremen av iskrem, forretningsideen å begeistre forbrukerne. Derav følger ambisjonen om å bli markedsleder i alle kanaler og målet om å passere 30 millioner liter og en omsetning på en milliard kroner i 2016.
– Redusert sykefravær i fjor sparte oss for halvannen million kroner. Skadestatistikken viser fin utvikling og en halvering de siste fem årene. Vi har god kostnadskontroll og da drømmesommeren 2014 nesten tømte lagrene våre la de ansatte i produksjonen for dagen en fantastisk innsats, sier Paal.
Applausen runger. Det gjør den også når han presenterer bildet av den nye bedriftshytta i Danmark. Den er de ansattes bonus for innsatsen i 2013, men prosjektet tok tid å realisere på grunn av byråkratiske utfordringer for utlendinger som vil kjøpe grunn i Danmark.
– Fjorårets bonus er enklere; 15.000 kroner per årsverk, på konto om kort tid, sa Paal, og jubelen vil ingen ende ta.
Markedsandelen til Hennig-Olsen er nå 46,7 prosent og økende. Flere grossister og et mål om 350 nye kunder i år gjør troen på økte andeler både sterk og realistisk.
Paal understreker viktigheten av evne til endring og nytenking. Han illustrerer det med ambisjonen om at i 2016 skal 10 prosent av omsetningen relateres til innovasjon. Med andre ord skal det selges helt nye produkter for 100 millioner kroner.
Chris Voss bekrefter at det innoveres på høygir, at den viktige strategiplan 2014-16 er vedtatt av styret og at det blir mange og spennende nyheter i 2015. En av dem er multipacken Hakkebakkeskogen, som i tillegg til is også inneholder små dukketeaterversjoner av Thorbjørn Egners mange figurer.
– Dugg-serien videreutvikles og lanseres i nytt og mindre beger. Dugg er svaret på forbrukernes ønske om sunnere produkter og spennende smaker. Også Creme- og Inspira-serien får nye smaker, mens Orio lanseres i Kroneis-fasong, sier Chris.

2014 er historiens beste både i omsetning og resultat. John Kjellesvik understreker at det ikke bare skyldtes sol og rekordvarm sommer.

– Solide medarbeidere, tett kundesamarbeid, sterk innsats i produksjonen og god innovasjon er faktorer av avgjørende verdi. I år må vi ha fokus på vekst, lønnsomhet og et høyt aktivitetsnivå for å klare ambisjonen om å øke omsetningen med 70 millioner kroner, sier John og inspirerer et interessert og engasjert publikum.

Og så var det svenske Mia Tørnblom sin tur.

Uten forkleinelse for Paal, Chris og John sine spennende opptredener – det er nok Mia som folk husker best. Hun er tidligere heroinist og forhenværende programleder i svensk TV og radio. Nå kaller hun seg livsstilcoach, lever av å skrive bøker (ni hittil, over en million i samlet opplag), og holder foredrag om kommunikasjon, motivasjon, organisasjon og ledelse. Hun prøver å styrke selvfølelsen vår, viser oss nye tanker, teknikker og tilnærminger til livets mange utfordringer. Enten det nå er på Hennig-Olsens fabrikkgulv eller i andre mellommenneskelige relasjoner.

Jan-Erik Narvesen presenterte Mia som et fyrverkeri. Et kraftig understatement, selv på Sørlandet. Han burde ha sagt vulkan! Mia er kåret til både Norges og Sveriges beste taler, og hun taler med hele kroppen. Om våre vaner og uvaner, fordommer, angst, hersketeknikker og masse annen grums som vi plager oss selv og våre omgivelser med. Med armer bein, munn, øyne, ja, et gummifjes, taler hun - i kombinasjoner som får salen til å krølle seg i latter og applausen til å runge.

Og ettertanken til å kverne mens lekker lunsj inntas i Kildens foajé.

Etter lunsj forflyttet alle seg for forbrødring, lek og moro i form av tikamp i Odderøyahallen. Her var pil og bue, puslespill, quiz, pilkast og en rekke andre aktiviteter som appellerte til samhold, teaminnsats, lattermuskler og barnet som finnes mer eller mindre gjemt hos de fleste av oss.

Etter tikampen vandret de fleste hjem for å skifte til finstasen for fest på Ernst Hotel. Enkelte hadde foretatt det skiftet allerede på morgenkvisten, de benyttet timene til et aldri så lite vorspiel.

Det ble en fin fest, som bildene viser.


Hennig Olsen – Årsfest 2015

Foto: Kjell Inge Søreide


Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet

Kl. 08.30: ÅPNING - Velkommen
Kl. 08.35: HENNIG-OLSEN IS – i går, i dag, i morra v/Paal
Kl. 09.10: LEAN-talkshow
Kl. 09.30: ISKREM-MARKEDET 2014 – muligheter – ved John Kjellesvik
Kl. 09.55: ISKREM-NYHETER 2015 – v/marketing Chris Voss

Kl. 10.40: PAUSE

Kl. 11.00: MOTIVASJONSFOREDRAG Mia Törnblom – Hvordan ta ut eget potensial

Kl. 12.00: LUNSJ

Kl. 13.00: TEAM-aktiviteter i Odderøya-hallen
Ca. kl. 16: Slutt

Kl. 19.30: ÅRSFEST – Max Volume Ernst Hotell

Hennig OlsenÅrsfest 2015Hennig Olsen IsÅrsfestKildenTeambuildingKilden Teater og Konserthus for SørlandetinformasjonsmøtelagarbeidChris VossJohn KjellesvikLeanLeantalkshowPaal HennigOlsen